Undvik dessa fallgropar för att lyckas med din IR-kommunikation Undvik dessa fallgropar för att lyckas med din IR-kommunikation

Med rätt kommunikation skapar du förtroende och marknadens förtroende påverkar ditt bolags framgång. Att kommunicera smart och effektivt är absolut nödvändigt för att du ska lyckas. Nedprioritera inte ditt kommunikationsarbete utan se kommunikation som något värdedrivande. 

Här är några vanliga kommunikationsmissar inom Investor Relations: 

 1. Du saknar en kommunikationsplan:
  Att ha en kommunikationsplan är A och O för att upprätthålla en effektiv och samordnad kommunikation. 

 2. Du hinner inte kommunicera mellan kvartalsrapporter:
  Missa inte möjligheten att vara aktiv och kommunicera även mellan rapporter.  

 3. Du kommunicera endast regulatoriska nyheter:
  Ofta är dessa nyheter krav som enligt regelverket måste kommuniceras. Du kommer att få ut så mycket mer genom att löpande kommunicera sådant som gör det lättare att förstå din verksamhet.  

 4. Du missar att fånga intressenter med en fängslande story:
  Du måste kunna kommunicera med allt från professionella analytiker till journalister och småsparare. Många bolag fastnar i en alltför teknisk och vetenskaplig beskrivning av sin verksamhet som är obegriplig för utomstående. Förklara i stället vilken skillnad ni gör för världen, vilka utmaningar ni adresserar och vilka lösningar ni har på dessa. Skapa relevans och värde för intressenter utanför ert bolag.   

 5. Du kommunicerar inte proaktivt: 
  Det tar längre tid att bygga upp ett förtroende än att tappa det - framgångsrik kommunikation behöver därför ske proaktivt och över en längre period.  
   

Se till att undvika dessa fallgropar för att lyckas med din IR-kommunikation. Behöver du stöd finns beQuoteds rådgivare till hands. Läs mer om vårt erbjudande här 

Kontakta oss för att komma igång

Hör av dig till oss så kan vi berätta mer om hur du kommer igång med tjänsterna, du kan också nå oss på 08-692 21 90.