Succé för välgörenhetsgalan Ioca Arma Nostra – insamling till Ukrainas barn Succé för välgörenhetsgalan Ioca Arma Nostra – insamling till Ukrainas barn

Det var en fullspäckad kväll av både humor och allvar när Sveriges finansbransch samlades på Wallmans Salonger i Stockholm för att hjälpa nödlidande familjer i Ukraina.

Bakom välgörenhetsgalan Ioca Arma Nostra – latin för “humorn är vårt vapen” – står beQuoteds samarbetspartner Alpcot AB. Galan har sedan 2018 stöttat barn och unga i Ukraina, främst i de krigsdrabbade östra delarna och på Krim. Till dags dato har 178 stipendier delats ut.

Sedan den ryska invasionen av Ukraina lever fler än 4 miljoner ukrainska barn på flykt. Barn som vanligtvis går i skolan, träffar kompisar och känner hopp för framtiden ser i stället sina liv i spillror. Viljan att hjälpa de drabbade i Ukraina var enormt. Tack vare kvällens insamling beräknas ytterligare 100–200 stipendium kunna delas ut och därmed förbättra tillvaron för lika många ukrainska barn. 

Alpcots initiativ har, under flera års tid, gjort att fler har fått upp ögonen för vad som händer i Ukraina, och insamlingsstiftelsen har dessutom gett många möjlighet att ställa upp och hjälpa till även om man inte kan vara på plats i Ukraina.

Om Alpcot

Alpcot AB grundades 2014. Alpcot är en av Sveriges ledande plattformar för privatekonomi och leder den digitala transformeringen av finansbranschen i Sverige. Vår digitala plattform erbjuder kunderna unika tjänster som gör det möjligt att sänka sina avgifter, optimera sina investeringar och hantera personliga risker. Vi ger även råd till företagskunder kring tjänstepensionsplaner och tillhörande riskförsäkringar. Alpcot har ca 20 anställda i Sverige fördelat på kontor i Stockholm, Huskvarna och Göteborg. Alpcot har tillstånd från Finansinspektionen som försäkringsdistributör och värdepappersbolag.

Om beQuoted

beQuoted distribuerar nyheter och sköter webbplatser åt börsföretag. Målgruppen är investerare och journalister. Vi samarbetar med banker, marknadsplatser, informationsdistributörer och media.

Kontakta oss för att komma igång

Hör av dig till oss så kan vi berätta mer om hur du kommer igång med tjänsterna, du kan också nå oss på 08-692 21 90.