Insights

SEO-tips - så hamnar du i toppen på Google 

I den digitala tidsåldern är synlighet online avgörande för att lyckas – syns du inte så finns du inte. En av de mest effektiva metoderna för att öka synligheten är genom sökmotoroptimering (SEO).

Att skapa SEO-anpassat innehåll är nyckeln till att rankas högt på sökmotorerna. Här är 10 tips för att lyckas med SEO och nå toppen av Googles sökresultat: 

 1. Förstå din målgrupp: Innan du börjar skriva är det viktigt att veta vem din målgrupp är. Vad söker de efter? Vilka frågor har de? Genom att förstå din målgrupp kan du skapa innehåll som verkligen tilltalar och engagerar dem.

 2. Fokusera på ett specifikt sökord: Gör en sökordsanalys för att identifiera det sökord som ger mest effekt. Ditt innehåll ska sedan kretsa kring detta sökord. 

 3. Skapa innehåll som är unikt: Det är inte bara dina besökare som vill ha värdefullt och unikt innehåll - även Google känner av unikt innehåll och lyfter detta i sökresultaten.  

 4. Skriv en intresseväckande rubrik: Rubriken är sidans viktigaste elementet – se till att den fångar läsarnas uppmärksamhet och även inkluderar ditt sökord.  

 5. Överdriv inte sökordet: Använd ditt sökord på ett naturligt sätt, så att det inte känns överdrivet. Google straffar dessutom “keyword stuffing”, det vill säga om du använder sökordet för många gånger. 

 6. Inkludera bilder eller video: Dels för att göra artikeln mer tilltalande och öka läsarens engagemang, dels för att du också ska kunna synas i Googles bild- och videosök.
   
 7. Använd länkar: Länka till annat relaterat innehåll på din egen webbplats eller andra trovärdiga källor externt. Det förbättrar användarupplevelsen och premieras även av Google.  

 8. Skriv lättläst: Strukturera din text så att den är lättläst. Dela upp texten i tydliga stycken och undvik att skriva långa meningar. Sökmotorer belönar tillgänglighet. 

 9. Se till att din webb är mobilanpassad: Säkerställ att du har en webbplats som fungerar lika bra på mobil som på dator. Google rankar i första hand webbplatser som är anpassade för mobil. 

 10. Dra nytta av sociala medier: Dela ditt innehåll på sociala medier och inkludera relevanta sökord i dina inlägg på sociala medier. 

 

 

2023-11-06

Om beQuoted

Fler artiklar

Redo att lyfta din IR till nästa nivå?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan.

beQuoted är din självklara partner inom Investor Relations och finansiell kommunikation. Vi ser till att du når ut, förstärker ditt varumärke, uppfyller reglerna och imponerar på investerarna.

Följ oss

LinkedIn

Adress

Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

[email protected]
+46 (0)8 692 21 90

© beQuoted 2023