5 tips för att kommunicera effektivt mot investerare och aktieägare 5 tips för att kommunicera effektivt mot investerare och aktieägare

I dagens medielandskap är de enkelt att gå vilse i hur man bäst kommunicerar gentemot potentiella investerare och redan befintliga aktieägare samt i vilka kanaler. Det är helt enkelt en djungel där ute. Därför har vi tagit fram beQuoteds fem bästa tips på hur ni ska tänka när ni beslutar om er kommunikationsplan.

  1.   Var konsekvent

När det kommer till att förmedla börskänslig information är det alltid bäst att vara konsekvent och tydlig. Se över hur ni har gjort under tidigare år och efterlikna dessa rutiner och sammanställ informationen så att den är enhetlig – i den utsträckning det går. Det gör det lättare för intressenter att hitta er publicerade information och de uppgifter de är ute efter.

  1.   Ta vara på det personliga

Att vara personlig med något så formenligt som exempelvis en årsredovisning är något som underskattas av många. Med en personlig touch kan ni bygga ert varumärke och skapa vidare förankring till just ert bolag, något som ofta uppskattas av aktieägare och framtida investerare.

  1.   Lägg ett extra öga på det visuella

Man ska inte underskatta vikten av det visuella för en välutformad rapport. Att sätta en extra touch på era rapporter och pressmeddelanden förmedlar inte bara en mer professionell bild av ert bolag utan gör det även lättare för läsare att orientera sig i dokumenten. Bilder, färg och grafer är alla bra medel för att förtydliga ert budskap och framhäva viktiga siffror.

  1.   Kontextualisera er verksamhet

Ibland kan det vara svårt för investerare att få grepp om ert bolag även om ni presenterar ett bra case, fina siffror och ett positivt resultat. Utan förankring till branschen kan det bli mer mödosamt att få förståelse för värderingen. Lägg därför extra tid på att förklara både er bransch, dess framtid och hjälp guida era läsare till jämförbara siffror och bolag.

  1.   Be om hjälp

Att tyda börsens regler och lagar kan ibland kännas omöjligt. Därför är det inte bara underlättande för bolaget att be om hjälp, utan det är även ansvarsfullt gentemot era aktieägare att förmedla korrekta uppgifter. Ta därför kontakt med er mentor, CA eller marknadsövervakningen för frågor och funderingar, eller varför inte direkt med våra rådgivare här på beQuoted. Ta ansvar redan idag!

 

Om ni vill ha fler tips eller har ytterligare funderingar är ni välkomna att ta kontakt med beQuoted. Tillsammans jobbar vi för att säkerställa alla våra kunders kommunikativa behov!

Kontakta oss för att komma igång

Hör av dig till oss så kan vi berätta mer om hur du kommer igång med tjänsterna, du kan också nå oss på 08-692 21 90.