Insights

Så tar du IR-webben till nästa nivå

Beskriv ditt investment case
Hur ska investerarna få ut något av sin investering? Redogör för motiven till att investera i ditt företag.

Förklara din affärsmodell
Berätta hur bolaget ska tjäna pengar. Ge potentiella kunder och investerare klarhet kring hur företaget tjänar pengar och vilken unique selling point som företaget erbjuder.

Beskriv din marknad
Utbilda dina investerare och förklara hur er marknad och bransch fungerar.

Förstå din publik och anpassa innehåll efter målgrupp
För ett företag finns det flera målgrupper. Förstå din målgrupp och erbjud anpassat innehåll efter deras behov för att förstå bolaget.

Interaktivt innehåll och visualiserad data
Interaktivt material och pedagogiskt visualiserad data ökar besökarnas engagemang och förståelse. Det kan vara infografik, diagram eller tidsserier. Detta gör det enkelt att snabbt förstå ditt företag.

Liveevenemang och video
Erbjud webbinarier eller videopresentationer direkt på din IR-webb där ledning kan dela aktuell information och svara på investerares frågor i realtid. Direkt interaktion gör investerarna mer delaktiga.

Storytelling
Använd storytelling för att kommunicera företagets framgångar, utmaningar och vision på ett engagerande sätt. Berättelser kan skapa en starkare koppling mellan ditt företag och investerarna, vilket leder till ökat förtroende och långsiktigt engagemang.

Kommunicera ditt hållbarhetsarbete
Betona företagets hållbarhetsinitiativ och ESG (Environmental, Social, Governance) på din IR-webb. Investerares intresse för hållbarhet och samhällsansvar ökar ständigt och det är även ett krav i många fonders placeringskriterier

Tänk på design och optimera för mobil
Säkerställ att din IR-webb är attraktiv och optimerad för mobilanvändare. Idag använder många mobila enheter för att få tillgång till information online. En lättillgänglig och mobilvänlig webbplats är därför avgörande.

Analys och feedback
Implementera spårningsverktyg för att analysera besökares beteende på din IR-webb. Genom att följa användarinteraktion och mäta engagemang kan du få värdefulla insikter för att kontinuerligt förbättra webbplatsens innehåll och layout.

Behöver du hjälp med att ta din IR-webb till nästa nivå? Hör av dig till någon av våra experter, så hjälper vi dig!

2024-05-02

Om beQuoted

Fler artiklar

Redo att lyfta din IR till nästa nivå?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan.

beQuoted är din självklara partner inom Investor Relations och finansiell kommunikation. Vi ser till att du når ut, förstärker ditt varumärke, uppfyller reglerna och imponerar på investerarna.

Följ oss

LinkedIn

Adress

Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

[email protected]
+46 (0)8 692 21 90

© beQuoted 2024