Case

IR-webb som ger investerare allt de behöver för att fatta välgrundade beslut

De bästa IR-webbarna är de som lyckas beskriva ett bolag, bolagets omvärld och värdet bolaget skapar på ett sådant vis att investerare kan förstå hur bolaget tjänar pengar och sätta ett värde på det.

Det svenska mjukvarubolaget Seamless Distribution Systems (SDS) var i behov av en IR-webbplats som bättre representerade företagets varumärke och bättre kunde engagera besökare. IR-webben skulle kort och gott vara den centrala plats dit investerare och andra intressenter går för att få information om bolaget och dess erbjudande.

Tillsammans tog vi fram nya investor.seamless.se. Seamless stod för grafisk profil och texter, medan beQuoted ansvarade för utveckling och implementering. beQuoted har sedan tidigare haft nöjet att distribuera pressmeddelanden och annan finansiell kommunikation åt bolaget.

"Vår nya IR-webb hjälper oss att kommunicera vårt investment case. Webbplatsen fungerar som en första kontaktpunkt - vårt ansikte utåt - och ger både nuvarande och potentiella investerare snabb, tydlig och enkel tillgång till allt som de behöver och vill veta om Seamless Distribution Systems."
Martin Schedin, CFO Seamless Distribution Systems AB

Välorganiserad och intuitiv
Eftersom IR-webbplatsen är många investerares första intryck av SDS var det absolut avgörande att webbplatsen skulle vara välorganiserad och intuitiv att navigera.

Detta så att investerare utan krångel kan hitta vad de söker, men även kunna ta till sig all väsentlig information vid första ögonkastet. Samtidigt har besökare möjlighet att dyka djupare i materialet.

Förklarar varför man bör investera
Utöver ett uppdaterat utseende och en ny struktur innehåller den nya webbplatsen även en mer omfattande "Why Invest"/"Varför investera"-del.

Genom att inkludera ett sådant avsnitt på din IR-webbplats gör du det enklare för investerare och andra intressenter att snabbt kunna förstå ditt bolag och er verksamhet, samtidigt som du får ett ypperligt tillfälle att särskilt belysa ditt bolags styrkor och varför det finns goda anledningar att överväga en investering i bolaget.

Seamless "Varför investera"-sida sammanfattar bolagets verksamhet och framhäver särskilt några viktiga nyckeltal och bryter sedan ner bakgrunden till dessa med hjälp av lättsmält text och iögonfallande grafik.

Satsa på mobilen
IR-webbplatsen är anpassad för att kunna visas på alla sorters enheter - vare sig du besöker den via datorn, mobilen eller läsplattan ska du få samma upplevelse.

Se slutresultatet på
investor.seamless.se

Om Seamless Distribution Systems
SDS är ett svenskt internationellt mjukvaruföretag som är specialiserat på mobila betaltjänster för mobiloperatörer, distributörer, återförsäljare och konsumenter. SDS säkerställer att telekomoperatörer kan sälja samtalstid, data och tilläggstjänster där SDS produkter och tjänster hanterar upp till 90 % av Teleoperatörens försäljning. Idag har SDS implementerat lösningar inom fintech, avancerad analys och Retail Value Management och där dessa produkter har lyckats omvandlas de till så kallade SaaS-lösningar. SDS har cirka 320 anställda i Sverige, Frankrike, Belgien, Rumänien, Sydafrika, Ghana, Nigeria, Förenade Arabemiraten, Pakistan och Indien. SDS hanterar årligen mer än 15 miljarder transaktioner värda över 14 miljarder USD. Via över 3 miljoner månatliga aktiva återförsäljare av digitala produkter betjänas, indirekt, mer än 1100 miljoner konsumenter globalt. SDS aktie är noterad på Nasdaq First North Premier.

Bolaget publicerar sina pressmeddelanden via Arena och beQuoted ansvarar även för skötseln av bolagets IR-webbplats.

 

2022-06-06

Om beQuoted

Fler artiklar

Redo att lyfta din IR till nästa nivå?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan.

beQuoted är din självklara partner inom Investor Relations och finansiell kommunikation. Vi ser till att du når ut, förstärker ditt varumärke, uppfyller reglerna och imponerar på investerarna.

Följ oss

LinkedIn

Adress

Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

[email protected]
+46 (0)8 692 21 90

© beQuoted 2024